Колесніков про львівський стадіон: це була чиста авантюра

Неділя, 30 жовтня 2011, 15:15

Віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков підкреслює, що будівництво стадіону "Львів-Арена" було повністю профінансовано з державного бюджету.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Сегодня", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"100% взяв на себе держбюджет. Звідки Львів міг взяти гроші на фінансування, коли у нього найбільший дотаційний бюджет? Це була чиста авантюра. Вони обіцяли випустити облігації, які повинні були забезпечити фінансування, але так їх і не випустили", - заявив міністр.

"Але це не головна їх помилка, все-таки гроші знайшли. Головною помилкою було будувати стадіон так далеко від міста - адже довелося тягнути кілометри магістралей. Тепер там, навколо стадіону, можна ціле місто побудувати - всі магістралі вже протягнуті", - сказав віце-прем'єр.

Реклама:

Колесніков зазначив, що будівництво львівської арени супроводжувалося все ж меншими труднощами, ніж реконструкція НСК "Олімпійський" в Києві.

Як відомо, 29 жовтня у Львові був відкритий останній український стадіон, на якому проходитимуть матчі Євро-2012.

Будівництво арени розпочалося 2008 року. Стадіон розрахований на 34,9 тисячі осіб. Загальна вартість проекту - 2,28 мільярда гривень.

На 15 листопада поточного року на "Львів-Арені" заплановано проведення першого футбольного матчу між національними збірними України та Австрії.

Чемпіонат Європи з футболу 2012 року пройде в Україні та Польщі з 8 червня по 1 липня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!