Янукович та Присяжнюк "написали" про "великий" розпродаж землі

Четвер, 27 жовтня 2011, 16:35

Місцева влада отримали "книгу", в якій детально розписано, як з початку 2012 року починати продаж сільгоспземель.

Як повідомив віце-спікер Верховної ради Микола Томенко, місцева влада отримала документ з передмовою президента Віктора Януковича і міністра агрополітики та продовольства Миколи Присяжнюка про те, як проходитиме земельна реформа, передає Gazeta.ua.

"Першого січня 2012 року почнеться таємна земельна реформа і поінформований народ буде знати, що робити", - сказав він.

Зі слів Томенка, у "книжці" розписані найбільш типові питання з продажу землі та відповіді на них.

Реклама:

Він навів приклад, зачитавши одне з питань і відповідь на нього: "Скільки коштуватиме земля? Оцінку проводитимуть юридичні та фізичні особи, які отримали ліцензії Держагентства земельних ресурсів. За 1 га з сільськогосподарських угідь будуть просити 300-800 доларів. Селяни зможуть виплачувати не все відразу, а 50% першим внеском і протягом 5 років гасити все інше".

При цьому Томенко обурився, що даний документ поширений по регіонах не дивлячись на те, що урядовий законопроект "Про ринок землі" не пройшов ще навіть і першого читання.

"Взагалі, хто уповноважував міністерство і агентство ставити в цю книгу фотографію президента і говорити, що все вирішено з земельною реформою, адже законопроект пройшов тільки комітет, висновки негативні, в залі ще його не розглядали. Навіщо тоді парламент?", - підкреслив Томенко.

Нагадаємо, що раніше Присяжнюк заявив, що ринок землі "запрацює в повну силу" лише наприкінці 2012-го - початку 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!