Європейці хочуть зберігати газ в Україні

Середа, 19 жовтня 2011, 21:32

"Нафтогаз" обговорив з представниками групи нафтогазових компанiй Центральної та Схiдної Європи MOL Group можливiсть зберiгання європейського газу в українських пiдземних сховищах.

Про це повiдомила прес-служба держхолдингу в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

За її даними, пiд час зустрiчi в Києвi у вiвторок сторони також обговорили можливiсть постачань до країни природного газу з Європи та реалiзацiю спiльних проектiв iз розвiдки i видобутку вуглеводнiв на територiї України.

Крiм того, представники "Нафтогазу" у вiвторок обговорили з представниками нiмецької RWE Dea AG питання i подальшi кроки спiвпрацi зi спiльного дослiдження та можливого подання тендерної заявки на отримання спецiальних дозволiв на користування надрами для проведення розвiдки та видобутку в пiвнiчно-схiднiй частинi Прикерченського шельфу Чорного моря.

Реклама:

Як повiдомлялося, "Нафтогаз України", ДАТ "Чорноморнафтогаз" i RWE Dea AG 28 вересня пiдписали меморандум про спiвпрацю з вивчення територiй спiльного iнтересу на шельфi Чорного моря i збiльшення видобутку вуглеводнiв в Українi.

Україна ранiше обговорювала можливiсть надання послуг зi зберiгання природного газу в своїх ПСГ зi Словаччиною i французької Gaz de France.

MOL Group є однiєю з провiдних нафтогазових компанiй Центральної та Схiдної Європи в сегментi наземного бурiння.

Вона також займається видобутком, зберiганням, переробкою та транспортуванням нафти i природного газу, виробництвом i продажем нафтопродуктiв.

Україна має 13 ПСГ загальною активною ємнiстю понад 31 мільярд кубометрів.

Дванадцять сховищ i систему магiстральних газопроводiв експлуатує ДК "Укртрансгаз", ще одне сховище - ДАТ "Чорноморнафтогаз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!