Поляки готуються до "яблучної війни" з Україною

Середа, 19 жовтня 2011, 11:05

Польські виробники яблук відзначають посилення конкуренції з боку їхніх українських колег.

Про це пишуть польські ЗМІ, передає "Дело".

За статистичними даними, врожай яблук цього року в Україні становитиме 1,049 мільйона тонн, що на 17% більше, ніж було зібрано в 2010 році, коли цей показник склав 897 тисяч тонн.
Фахівці "АПК-інформ: овочі та фрукти" у своєму оновленому прогнозі оцінюють зростання врожаю яблук на рівні 11% у порівнянні з 2010 роком.

Основний споживач українських яблук, втім, як і польських, - Росія.

Реклама:

Слабке місце українських постачальників - недостатньо розвинена система зберігання продукції, однак інвестори вже взяли курс на виправлення цієї прогалини, відзначають видання.

Польські виробники стурбовані тим, що в найближчі роки обсяг сховищ в Україну збільшиться. Тоді українські садівники видавлять з російського ринку польських постачальників, в першу чергу за рахунок конкурентоспроможної ціни.

До того ж, із збільшенням врожаїв може зрости виробництво концентрованого яблучного соку. Вже зараз Україна - досить великий експортер цієї позиції на ринки Євросоюзу.

За статистичними даними, в 2010 році Україна експортувала в країни ЄС до 26,5 тисяч тонн яблучного концентрату. Більше поставили тільки Китай і Туреччина.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!