Прокуратура скасувала роздачу київської землі на мільярд

Вівторок, 18 жовтня 2011, 12:01

Прокуратура порушила три кримінальні справи щодо чиновників Київради після перевірки інформації голови КМДА Олександра Попова про те, що земельні відчуження у столиці за колишньої влади досягли 70 мільярдів гривень.

Прокуратура Києва 2011 року перевірила понад дві тисячі земельних рішень Київради, які були прийняті з 2007 по 2010 роки, пише "Дело".

За результатами цих перевірок порушено три кримінальні справи в за фактом порушення закону службовими особами Київради.

Їх підозрюють у махінаціях із земельними ділянками загальною площею 1750 гектарів і вартістю 1,6 мільярда гривень.

Реклама:

Про це виданню повідомили у відділі забезпечення доступу до публічної інформації Генеральної прокуратури.

Документи із земельними рішеннями були надані прокуратурі Києва на її вимогу після скандального виступу глави КМДА Олександра Попова на колегії КМДА.

"На 70 мільярдів гривень - відчуження землі і 4 мільярди - бюджет міста. Нормальна ситуація? Проводимо аукціони, нічого виставити. За безцінь все роздано", - заявив тоді голова столичної адміністрації.

Як повідомили в Генпрокуратурі, за результатами перевірок в 2011 році шляхом винесення протестів і пред'явленню позовів до суду оскаржено 123 рішення Київради щодо відчуження земельних ділянок загальною площею 928 гектарів, прийнятих у 2007 - 2010 роках.

Більшість з них стосувалися незаконного відчуження землі під забудову в акваторіях річки Дніпро за рахунок Жукового, Труханового, Венеціанського островів, прибережних смуг річок Дніпра і Десенки, Совських ставків, зелених зон міста, установ освіти.

На даний момент за результатами розгляду протестів і позовів прокурора Київрадою і судами скасовано 56 рішень щодо відчуження земельних наділів загальною площею 325 гектарів.

За позовом Генпрокуратури були прийняті і вже вступили в силу рішення Госпсуду Києва, які визнали недійсними рішення Київради від 1 жовтня 2007 року щодо безкоштовного відчуження 17 обслуговуючим кооперативам земельних ділянок площею 1585 гектарів вартістю 1,09 мільярда гривень.

Ці ділянки розташовані на території Деснянського та Голосіївського районів міста.

Визнано незаконними і державні акти про право власності на ці ділянки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!