Світ протестує проти корпорацій, жадібності банкірів та політики

Неділя, 16 жовтня 2011, 12:00

Приблизно 70 учасників акції "Захопи Уол-стріт" були заарештовані нью-йоркською поліцією за порушення громадського порядку.

На даний момент протестуючі проти корпорацій і державної політики у сфері економіки добралися до Таймс-сквер, передає BBC.

45 людей були затримані безпосередньо на площі, решта - у відділенні "Сітібанку" в районі Вашингтон-скверу.

Щонайменше одна демонстрантка отримала поранення. Повідомляється, що жінка невдало впала, коли кінна поліція спробувала очистити від протестуючих Таймс-Сквер.

Реклама:

Демонстранти в Нью-Йорку пройшли маршем від парку Зукотті в Нижньому Манхеттені в напрямку Таймс-сквер. В акції взяли участь приблизно 5 тисяч осіб.

Протестуючі скандували: "Ми отримали розпродаж, банки отримали виручку" і "Займай Уолл-стріт!"

Частина демонстрантів увірвалася в приміщення "Сітібанку", розташованого в районі Вашингтон-скверу.

Співробітники банку довго і безуспішно просили їх залишити будівлю, після чого викликали поліцію. За їхніми словами, візит непроханих гостей виявився "дуже руйнівним".

Марші під назвою "Захопи Уол-стріт" пройшли і в ряді інших міст США. 5000 осіб зібралися біля комплексу будівель місцевої адміністрації в Лос-Анджелесі. У Піттсбурзі протестували 2000 чоловік.

Акції солідарності з прихильниками кампанії "Захопи Уол-стріт" і протести з приводу заходів жорсткої економії пройшли в суботу і в ніч на неділю по всьому світу.

У Римі протести вилилися в масові безлади і зіткнення з поліцією. У суботу десятки тисяч людей зібралися біля руїн Колізею, протестуючи проти скорочення держвидатків.

Досить скоро в натовпі протестуючих з'явилися молоді люди в масках, які почали закидати поліцію камінням, підпалювати машини і бити вітрини магазинів.

В результаті зіткнень між хуліганами і поліцією постраждали близько 70 осіб. Як передає агентство ANSA, три людини доставлені до лікарні у важкому стані.

У Мадриді також пройшла велика демонстрація, проте в іспанській столиці атмосфера була більш мирна.

У суботу ввечері десятки тисяч людей заповнили площу Пуерта дель-Соль. Серед мітингувальників були люди різного віку, але як передає кореспондент Бі-бі-сі, особливо були помітні безробітні молоді люди.

У Португалії більше 20 тисяч людей пройшли маршем по Лісабону. Приблизно стільки ж людей протестували у другому за величиною місті країни Порту.

У грецькій столиці Афінах 2000 демонстрантів зібралися біля будівлі парламенту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: