Долар дешевшає в очікуванні підтримки банків Європи

Понеділок, 10 жовтня 2011, 10:00

Курси долара США і єни до більшості активних світових валют знижуються в ході сесії в понеділок на очікуваннях, що Європі вдасться стримати поширення боргової кризи, а влада регіону надасть необхідну підтримку банківському сектору.

Як повідомляє агентство Bloomberg, оптимістичні настрої на ринках підтримують підйом курсу євро, зростання більшості фондових майданчиків Азії і ф'ючерсів на американські фондові індекси, передає "Інтерфакс".

Вартість європейської валюти до долара 10 жовтня підвищилася на 0,6% - до 1,3477 порівняно з 1,3390 на закриття ринку в п'ятницю.

Курс долара до єни практично не змінився в ході торгів у понеділок - 76,72 єни в порівнянні з 76,73 єни за підсумками попереднього тижня.

Реклама:

Вартість євро відносно японської нацвалюти знизилася до 103,38 єни з 102,66 єни 7 жовтня.

Японські фінансові ринки і торги US Treasuries закриті в понеділок у зв'язку з державними святами в Японії і США, що може дещо спотворити динаміку валютних курсів.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі заявили в неділю, що до кінця місяця буде фіналізовано пакет заходів з вирішення боргової кризи в ЄС, у тому числі - з рекапіталізації європейських банків.

Також у неділю міністр фінансів Бельгії Дідьє Рейндерс оголосив, що Бельгія купить Dexia Banque Belgique, бельгійську частину франко-бельгійського банку, за 4 мільярди євро.

Передбачається, що бельгійська держава буде єдиним акціонером реструктурованого банку, а також гарантує 60% зобов'язань сформованого на базі частини його проблемних активів "поганого" банку.

Французькі активи банку може увійти в СП, створене з банківським підрозділом французької пошти та держбанком Caisse des Depots.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!