РЖД визнала винною українську компанію у витоку брому

Понеділок, 5 вересня 2011, 14:04

Компанія "Російські залізниці" вважає компанію "Бром", що Криму винною у витоку брому на станції "Челябінськ-Головний", що стався 1 вересня.

Про це сказано в повідомленні "Російські залізниці", передають "Українські новини".

"Грубе порушення відправником вантажу - "Публічним товариством "Бром", Україна - вимог правил перевезень небезпечних вантажів залізницями стало причиною витоку брому на станції "Челябінськ-Головний" Південно-Уральської залізниці", - сказано в повідомленні.

Це було встановлено під час розслідування, проведеного спеціальною комісією "Російських залізниць" при участі слідчого комітету й представника відправника вантажу.

Реклама:

Зокрема, комісія виявила порушення технічних умов навантаження й кріплення вантажу при його упакуванні й розміщенні.

Відповідно до повідомлення, "Російські залізниці" має намір направити компанії "Бром" результати розслідування для визначення механізму відшкодування наслідків події.

1 вересня на станції "Челябінськ-Головний" було зафіксовано задимлення в одному з вагонів.

При перевірці було виявлено вагон з хімічною речовиною в скляній тарі.

Вагон вивезли зі станції в спеціально відведене місце, де було виставлено оточення. Пізніше витік брому було повністю ліквідовано.

Проведені виміри показали, що перевищення гранично допустимої концентрації небезпечних речовин у повітрі немає. Рух поїздів на станції "Челябінськ-Головний" не переривався.

Публічне акціонерне товариство "Бром" є єдиним виробником бромвмісних хімічних сполук у Східній Європі.

Продукція "Брому" використовується в хімічній, фармацевтичній і гумовотехнічній промисловості. Як сировина використовується природне джерело брому й магнію - ропа Сиваша.

78,85% акцій "Брому" належить компанії "Квалітет" (Дніпропетровськ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: