В Україні вдвічі більше мільйонерів, ніж нарахувала Податкова

Четвер, 15 вересня 2011, 16:24

Більше половини українських мільйонерів не декларують свої високі доходи, залишаючись в "тіні".

Таку думку висловили WeeklyUA економічні експерти та бізнесмени.

На думку директора економічних програм центру імені Разумкова Василя Юрчишина, не декларують свої високі доходи приблизно стільки ж українців, скільки роблять це.

"Вважається, що 50% економіки країни знаходиться в "тіні". Я думаю, такий же коефіцієнт зберігається для багатьох показників нашої економіки, включаючи кількість мільйонерів", - зазначив експерт.

Реклама:

Народний депутат Сергій Терьохін вважає, що якби всі громадяни України були чесні перед податковою службою, кількість мільйонерів у країні зросла б мінімум в 2-3 рази - тобто, до 15-20 тисяч чоловік.

Представники бізнесу менш оптимістичні у своїх оцінках. Київський бізнесмен Гарі Корогодський вважає, що свої доходи розкривають не більше 30% підприємців.

"Як законослухняний бізнесмен, я щорічно декларую свої заробітки, мені приховувати нема чого - я з цих грошей плачу високі податки. І мої знайомі в більшості своїй поступають так само. Але правда і те, що далеко не всі українські бізнесмени показують свої доходи", - зазначив він.

Терьохін вважає, щоб вивести тіньових мільйонерів, потрібно змінювати закони. У першу чергу, на його думку, необхідно позбавити бізнесменів стимулів виводити свої доходи за кордон, уникаючи оподаткування.

"Всі доходи, що отримані за кордоном, повинні обкладатися в країні", - вважає економіст.

Як повідомлялося, у 2010 році Податкова нарахувала 7,3 тисячі мільйонерів в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: