S&P може ще раз знизити рейтинг США

Понеділок, 8 серпня 2011, 10:45

Ймовірність подальшого зниження кредитного рейтингу США рейтинговим агентством Standard & Poor's в найближчі 6-24 місяців становить 1 до 3.

Про це заявив глава департаменту S&P із суверенного боргу Джон Чемберс в інтерв'ю телеканалу АВС, пише BFM.ru.

"Зниження може відбутися, якщо фінансове становище США продовжить погіршуватися, або за умови посилення тупикової політичної ситуації", - сказав Чемберс і додав, що США буде потрібно якийсь час, щоб повернути собі вищий рейтинг ААА.

"За весь час існування S&P п'ять держав позбулися вищого рейтингу і отримали його назад. На це їм було потрібно від 9 до 18 років", - нагадав аналітик.

Реклама:

Як повідомлялося, S&P в п'ятницю ввечері знизило кредитний рейтинг США з максимального ААА до АА + на тлі проблем з держборгом.

Напередодні глава Національної економічної ради США Джин Сперлінг різко розкритикував дії рейтингового агентства Standard & Poor's.

"Дивує масштаб їх помилки в сукупності з готовністю просто по-швидкому дати обгрунтування в прес-релізі після того, як на цю помилку було вказано. Це тхнуло спробою притягнути аргументи до вже зробленого висновку", - заявив напередодні Сперлінг.

У п'ятницю, після пониження рейтингу, джерела агентства Reuters в Мінфіні США повідомили, що в розрахунках S&P міститься якийсь прорахунок у розмірі 2 трильйони доларів.

Агентство після дискусії з представниками Мінфіну все ж підтвердило зниження рейтингу і заявило, що зауваження міністерства не вплинули на рішення.

Після заяв представників Мінфіну керівництво Standard & Poor's висловилося на захист рішення про зниження кредитного рейтингу США.

За словами представників рейтингового агентства, вони прийшли до обгрунтованого висновку, що владі США буде важко знову взяти під контроль зростаючий дефіцит бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: