Фіксований зв'язок подорожчає ще на 10%

Середа, 31 серпня 2011, 18:50
З 1 вересня абонплата за користування фіксованим телефоном із погодинною оплатою зросте ще на 10%.

Підвищення абонплати проводиться згідно з рішенням Національної комісії з питань регулювання зв`язку №157 від 08.04.2011 року, передає УНІАН.

Згідно з цим рішенням НКРЗ було визначено нові тарифи, які впроваджуються в два етапи: з 1 травня й з 1 вересня 2011 року.

На першому етапі (з 1 травня) зростання абонплати становило до 25%.

На другому етапі, з 1 вересня 2011 року, абонплата для абонентів із погодинною оплатою буде підвищена ще на 10% - для населення й бюджетних установ міст і райцентрів вона становитиме 22,28 гривні, для абонентів сіл і селищ - 11,84 гривні із погодинною оплатою.

Реклама:

Для цих населених пунктів також підвищиться абонплата й для абонентів із телефонами без погодинною оплати - до 13,52 гривні.

На 10% зросте й абонплата для небюджетних організацій міст і райцентрів і становитиме для телефонів із погодинною оплатою - 32,1 гривні.

Також на 10% зросте нова абонплата за місцевий телефонний зв`язок для небюджетних організацій сіл і селищ міського типу, яка становитиме 21,23 гривні без погодинної оплати і 18,6 гривні - із погодинною.

При цьому на другому етапі збільшиться кількість не тарифікованих хвилин - з 300 до 600.

За даними НКРЗ, "метою внесення змін є наближення тарифів на послуги місцевого зв`язку до рівня їх собівартості за умови збереження доступності послуг для всіх категорій користувачів".

Як раніше повідомляла НКРЗ, впродовж декількох років надання загальнодоступних телекомунікаційних послуг у депресивних районах і сільській місцевості здійснювалося без механізму їх компенсації й було для операторів телекомунікацій украй збитковим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: