ЗМІ доплатили податківцям 2,6 мільйона податків

Вівторок, 30 серпня 2011, 16:30

Двадцять сім редакцій засобів масової інформації, перевірених Державною податковою службою, за січень-серпень 2011 року донарахували до бюджету 2,6 мільйона гривень податків.

Це на 1,3 мільйона гривень менше, ніж у 2010 році за результатами перевірок 52 ЗМІ, повідомляє прес-служба ДПС, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначає відомство з посиланням на заступника голови ДПС Олександра Клименка, перевірки не є спробою тиску на медіа або впливу на редакційну політику.

"Мас-медіа - впливовий і неупереджений інструмент формування суспільної думки, і я вдячний їм, в тому числі, і за конструктивну співпрацю з нашою службою. Однак, як і всі інші суб'єкти господарювання, ЗМІ повинні платити податки", - заявив він.

Реклама:

"В план перевірок нарівні з іншими підприємствами потрапляють тільки ті редакції, які, на думку наших аналітиків, мають ризики щодо ухилення від оподаткування", - додав Клименко.

За його словами, в судах перебуває п'ять позовів, що заперечують вердикти податківців, на суму 497 тисяч гривень.

Крім того, Клименко повідомив, що інформація про графік перевірок є відкритою, вона оприлюднюється на офіційному веб-сайті ДПСУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!