Клюєв не дозволив "Нафтогазу" викинути 1,3 мільярда на АЗС

Середа, 3 серпня 2011, 11:09

Мінекономрозвитку, очолюване першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим, відмовило "дочці" "Нафтогазу" в придбанні мережі 72 автозаправочних станцій по заявленій ціні 1,3 мільярда гривень.

Відповідне рішення було прийнято 20 липня, повідомляється у "Віснику державних закупівель", інформують "Наші гроші".

Філія Управління з переробки газу та газового конденсату ДК "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України" в травні 2011 року прийняла рішення про придбання мережі АЗС по неконкурентній процедурі закупівлі "у одного учасника" у кількох споріднених компаній, в тому числі ТОВ "Калина- Закарпаття" і ТОВ "Атіква".

До складу власників цих компаній у різний час входив Олексій Тамразов, нині перший заступник директора "Укргазвидобування".

Реклама:

За даними джерела "Наших грошей", саме він відповідав за закупівлі мережі АЗС для розвитку роздрібної мережі "Нафтогазу".

На думку експертів, планована ціна автозаправок близько 18 мільйонів гривень за одиницю значно перевищувала їх реальну вартість.

Мінекономрозвитку відмовило "Укргазвидобуванню" в погодженні закупівлі через порушення порядку публікації інформації про застосування процедури закупівлі в одного учасника і оголошення про проведення та результати закупівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!