Коломойський поглинув 19 АЗС "Елін"

Середа, 3 серпня 2011, 09:10

У конгломерат мереж АЗС, які пов'язують з фінансово-промисловою групою "Приват" перейшли ще 19 АЗС "Елін".

Заправки розташовані переважно в Дніпропетровській області - дев'ять - у Дніпропетровську, дев'ять - у Кривому Розі, і одна - в Кіровоградській області, пише видання "Экономические известия".

За даними консалтингової компанії UPECO, на червень 2011 року в Україні під різними брендами - "Укрнафта", "Авіас", "Сентоза" та ін - працювало 1558 АЗС "Привату".

За оцінками представників самої мережі, їх частка на ринку Дніпропетровської області становить 7-8%.

Реклама:

Як стверджують джерела видання, знайомі з ходом переговорів, при визначенні вартості мережі використовувався формульний підхід, який рахував прокачування палива.

Відомо також, що продавці мережі "Елін" продовжать роботу в оптовому сегменті, їм належить дві нафтобази в Кривому Розі та Дніпропетровську.

Угода повинна бути закрита в середині серпня і, за деякими оцінками, може перевищити 10 мільйонів доларів.

Окрім того, приблизно в середині серпня перейде в управління азербайджанської компанії SOCAR Energy Ukraine та мережа ONIO, яка до 2009 році була партнером концерну "Галнафтогаз".

На даний момент в мережі налічується чотири АЗС - по дві - у Києві та Обухові.

ONIO була виставлена на продаж ще навесні, а в числі основних претендентів на придбання фігурували SOCAR і Shell.

Відомо, що ТОВ "Астрал-Сервіс", що управляє мережею ONIO, також має ряд земельних ділянок для будівництва АЗС у Києві. На одному з таких ділянок в травні цього року була відкрита перша АЗС SOCAR в Києві.

У компанії "Астрал-Сервіс" відмовилися уточнити суму транзакції і чи є земельні ділянки, що належать компанії, її частиною, пояснивши це тим, що угода ще не закрита.

Азербайджанська компанія протягом останнього року послідовно формує свою роздрібну мережу в Україні. На даний момент в мережі налічується 12 АЗС.

За оцінками асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України", на березень 2011 року в Україні налічувалося близько трьох тисяч незалежних АЗС, а це приблизно 48% ринку.

Але на їх частку в обсягах реалізації припадала лише чверть ринку. За словами експертів, тенденція до концентрації ринку простежується протягом останніх кількох років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!