Лукашенко обіцяє, що тотального зубожіння білорусів не буде

Понеділок, 29 серпня 2011, 19:42

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що говорити про тотальне зубожіння громадян країни немає підстав.

Найбільш незахищеним громадянам видаватимуть гроші і збільшать дотації, передає "Дело".

"Панікувати і кричати про прийдешню катастрофу і тотальне зубожіння громадян, як це роблять наші опоненти, немає причин", - заявив Лукашенко.

"Країна продовжує жити і розвиватися. Всі підприємства і організації працюють в нормальному режимі, регулярно виплачують зарплату, безробіття зменшується. Вироблена продукція миттєво знаходить збут, платоспроможний попит населення високий, обсяги валютної виручки виросли, зростання ВВП становило майже 110% за 7 місяців 2011 року", - констатував Лукашенко.

Реклама:

Він нагадав, що на початку нинішнього року загострився ряд економічних проблем, у тому числі, інфляція, девальвація білоруського рубля, дефіцит валюти призвів до зниження того рівня, якого країна досягла в 2010 році.

У найближчі дні будуть вжиті заходи щодо соціальної підтримки різних категорій громадян, повідомив Лукашенко.

"Ми людей не образимо і в цей складний період. За моїм дорученням уряд розробив і найближчими днями прийме ряд заходів щодо соціального захисту різних верств населення", - сказав Лукашенко.

Так, за його словами, бюджетникам і непрацюючим пенсіонерам передбачено виплатити матеріальну допомогу в розмірі 500 тисяч білоруських рублів - 100 доларів для сезонної закупівлі сільгосппродукції.

"Потім планується підвищити тарифну ставку першого розряду для оплати праці працівників бюджетних організацій", - повідомив Лукашенко.

"Будуть щоквартально рости допомоги сім'ям, які виховують дітей. У четвертому кварталі 2011 року передбачається збільшення в два рази одноразової допомоги у зв'язку з народженням дитини. Також зростуть пенсії і стипендії", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: