Тимошенко хоче засудити Януковича за газові контракти 2007 року

Четвер, 25 серпня 2011, 18:15

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко має намір у п'ятницю подати до Печерського районного суду Києва заяву про відкриття кримінальної справи стосовно нинішнього президента Віктора Януковича.

За її словами, Янукович, будучи прем'єр-міністром в 2007 році, досяг невигідної газової домовленості з Росією, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

В ході судового засідання у четвер Тимошенко заявила, що в 2007 році ціна на газ виросла в порівнянні з 2006 роком приблизно на 70%, а плата за транзит залишилася незмінною.

"Якщо іти за логікою прокуратури, то тоді була ситуація один в один така, як і зараз. Завтра така заява буде передана", - заявила Тимошенко.

Реклама:

Вона підкреслила, що її захист готує розрахунки, згідно якими, починаючи з 2006 року, ціна на газ збільшувалися темпами, неспівставними із ціною на транзит.

Тимошенко уточнила, що вона та її захист не вважає "цінові параметри" злочином, але оскільки їй пред'явлені такі звинувачення, аналогічні дії потрібно зробити і щодо Януковича, який був прем'єром.

Як відомо, Генеральна прокуратура звинувачує Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році, чим державі були завдані збитки на суму понад 1,5 млрд. гривень.

Суд почав розгляд "газової справи" 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Тимошенко була заарештована.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!