Уряд спростив селянам отримання пільгових кредитів

Вівторок, 23 серпня 2011, 18:23

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів.

Відповідна постанова була ухвалена на засіданні уряду 22 серпня, повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.

Згідно із повідомленням, метою документа є "удосконалення механізму часткової компенсації ставок підприємствам аграрного сектора за користування кредитами банків".

В уряді переконані: реалізація норм, які містяться в постанові, сприятиме вдосконаленню механізму надання державної підтримки за залученими кредитами, підвищить ефективність використання бюджетних коштів, спрямованих на здійснення фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу через механізм здешевлення кредитів.

Реклама:

Як повідомлялося, в 2010 році понад 2,2 тис. підприємств АПК отримали кредити на суму майже 10,1 млрд. гривень, що в 1,5 разу більше, ніж у 2009 році.

При цьому майже 340 підприємств фактично скористалися програмою зі здешевлення кредитів. Сума кредитів, які були здешевлені, склала майже 8 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!