Іноземним інвесторам найбільше заважають корупція і бюрократія

Вівторок, 23 серпня 2011, 17:57

Найбільше інвестиційний клімат в Україні "псують" корупція і бюрократія.

Про це заявив голова наглядової ради "дочки" фінської кранобудівний компанії Konecranes - "Запоріжкран" Антті Ванхатало в інтерв'ю газеті "Дело".

"Вона (бюрократія) присутня скрізь, що б ви не робили - щось будували, виробляли, продавали. Для бізнесу це не дуже добре, тому що ви втрачаєте час і сили", - каже фінський інвестор.

За його словами, для компанії з іноземним капіталом, яка до того ж постачає свою продукцію за межі України, засилля бюрократії - це подвійна проблема, оскільки такій компанії доводиться контактувати з більшою кількістю держорганів, приміром, з митницею, Національним банком України.

Реклама:

Він також зазначив, що веденню бізнесу в Україні істотно заважає і корупція, при цьому особливо важко підприємствам, які ведуть бізнес за європейськими стандартами.

"Звичайно, все це істотно ускладнює рішення деяких питань і відлякує іноземних бізнесменів від вашої країни. Але Україна - дуже молода держава, і щоб вирішити ці проблеми, потрібно наполегливо і постійно працювати", - підсумував Ванхатало.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!