"Нафтогаз" дав своїй "дочці" 1,3 мільярда

Вівторок, 23 серпня 2011, 13:53
"Нафтогаз" надав ДАТ "Чорноморнафтогаз" безпроцентний кредит у розмірі 1,28 мільярда гривень.

Про це йдеться в повідомленні "Чорноморнафтогазу" в інтернет-виданні ДКЦПФР, повідомляє "УНІАН".

Як зазначається в повідомленні, договір про надання кредиту був підписаний 22 червня 2011 року, а кошти були перераховані позичальнику 17 серпня.

Термін дії договору - до 31 грудня 2011 року.

Також у повідомленні зазначено, що позика надається на безвідсотковій основі з метою реалізації заходів, передбачених програмою робіт ДАТ "Чорноморнафтогаз" на 2011 рік щодо забезпечення виконання планових показників видобутку природного газу.

Реклама:

В середині серпня 2011 року "Чорноморнафтогаз" розмістив оголошення про залучення кредиту на суму 600 мільйонів гривень для поповнення обігових коштів.

Нагадаємо, в листопаді 2010 року "ВТБ банк" відкрив кредитну лінію "Чорноморнафтогазу", ліміт по якій також становив 600 мільйонів гривень.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" має намір продати Ощадбанку і банку "Дельта" облігації внутрішньої державної позики на 1,22 мільярда гривень на умовах РЕПО.

"Нафтогаз" для розрахунків за імпортний газ з російським "Газпромом" регулярно здійснює продаж ОВДП Ощадбанку і Укрексімбанку.

Також компанія два рази на умовах РЕПО продавала облігації банку "Дельта".

У січні 2011 року статутний фонд НАКу був збільшений на 7,4 мільярда гривень до 37,341 мільярда гривень за рахунок випуску ОВДП.

У травні Кабмін збільшив статутний капітал "Нафтогазу" на 5 мільярдів до 42,341 мільярда гривень і прийняв рішення про збільшення капіталу компанії ще на 3,5 мільярда за рахунок випуску ОВДП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!