Держземагентство хоче збільшити вартість паїв на 75%

Вівторок, 2 серпня 2011, 13:54

Державне агентство земельних ресурсів розробило проект постанови уряду про внесення поправок в методику нормативної грошової оцінки землі сільгосппризначення.

Змінив методику збільшать середню вартість землі з 2012 року на 75%, йдеться у повідомленні відомства у вівторок, інформує "Інтерфакс-Україна".

За його даними, зокрема, в Автономній Республіці Крим після такої переоцінки земля подорожчає в середньому з 12 тисяч гривень / га до 21 тисячі гривень / га.

"Не поспішайте продавати землю. Раджу переходити на договірні відносини з фермерськими господарствами", - цитує відомство виступ глави Рескомзему Криму Олександра Чабанова на виїзному раді в Красноперекопському районі Криму.

Реклама:

За його словами, селяни готові вже сьогодні продати близько 3 мільйонів га.

У той же час Чабанов висловив упевненість, що робити цього не варто, оскільки земля сільгосппризначення продовжить дорожчати в майбутньому, а Держземагентство допоможе у консолідації паїв та оформленні єдиного документа на них.

Глава Рескомзему додав, що з прийняттям закону про ринок земель фермери отримають право отримувати кредити під заставу оренди землі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!