Палата представників США схвалила збільшення боргу

Вівторок, 2 серпня 2011, 09:07

Угода про підвищення боргового ліміту США в понеділок подолала найсерйознішу перешкоду в Конгресі.

За день до крайнього терміну для підвищення боргової "стелі", Палата представників, контрольована республіканцями, з рахунком 269-161 схвалила план скорочення дефіциту на 2,1 трильйона доларів, розроблений лідерами Конгресу і президентом Бараком Обамою.

Сенат, який знаходиться під владою демократів, як очікується, схвалить законопроект вдень у вівторок о 19:00 за київським часом, повідомляє Reuters.

Потім документ буде відправлений на підпис Обамі, після чого стане законом.

Реклама:

Отримати схвалення Палати представників вважалося найскладнішим завданням і невизначеність зберігалася до голосування, оскільки багато законодавці чекали до кінця, перш ніж вибрати "так" чи "ні".

Хоча 174 республіканці висловилися за запропонований план, 66 виступили проти, тому потрібна підтримка демократів.

Голоси демократів розділилися порівну - 95 "за" і стільки ж "проти", оскільки багато хто з них заперечували проти скорочення витрат без підвищення податків.

Спікер Палати представників Джон Бонер, головний республіканець у Конгресі, сказав що остаточний результат виправдовує болісні місяці переговорів.

Відповідно до законопроекту, ліміт запозичень буде підвищений до 2013 року включно, скорочення витрат розтягнеться на 10 років, а також буде створений комітет у Конгресі, який до кінця листопада розробить рекомендації для зменшення дефіциту.

Документ не містить пунктів про підвищення податків.

Схвалення цієї програми поклало кінець довгій битві між двома партіями, яка поставила в глухий кут політичну систему США, стривожив міжнародних союзників держави і налякавши фінансові ринки.

Тепер усі думки спрямовані на те, чи буде достатньо цієї угоди, щоб утримати впливові рейтингові агентства від безпрецедентного кроку - зниження вищого кредитного статусу США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!