Україна готує "Газпрому" чергову пропозицію

П'ятниця, 19 серпня 2011, 10:39

Україна готує "Газпрому" пропозицію щодо співпраці в газовій сфері.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Міллер (очільник "Газпрому") і російська сторона чекають пропозицій від нас. Вони сформулювали приблизно, чого вони хочуть. Ми зараз вивчаємо і думаємо над тим, а що ми можемо запропонувати російській стороні для проведення переговорів", - сказав прем'єр.

Він підкреслив, що міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко на останній зустрічі з Міллером жодних пропозицій від української сторони не передавав, оскільки "це питання перебуває у стадії обговорення і вивчення".

Реклама:

Як повiдомлялося, 15 серпня президент Росiї Дмитро Медведєв обговорив спiвпрацю в газовiй сферi пiд час зустрiчi в Сочi з головою ВАТ "Газпром" Мiллером i мiнiстром енергетики і вугiльної промисловостi України Бойком.

Як заявив за пiдсумками бесiди журналiстам Мiллер, Бойко надав пропозицiї щодо розвитку газотранспортної спiвпрацi мiж Росiєю та Україною, цi пропозицiї охоплюють "спiвробiтництво не лише в газотранспортнiй сферi, а й в iнших напрямах".

"Ми вивчимо цi пропозицiї, дамо їм оцiнку й направимо вiдповiдь українським друзям", - сказав Мiллер.

За його словами, "на думку "Газпрому", розвиток спiвпрацi в газовiй сферi мiг би будуватися за тiєю самою моделлю, за якою ми працюємо з нашими бiлоруськими друзями".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!