США отримали черговий негативний "вирок" від Moody's

Понеділок, 15 серпня 2011, 20:11

Аналітики агентства Moody's погіршили прогноз зростання реального ВВП США в другому півріччі 2011 року з 3,5% до "майже 2%".

Про це йдеться в повідомленні агентства Bloomberg.

Видання зазначає, що агентство також погіршило також прогноз зростання американської економіки на наступний рік - з 3,5% до "трохи вище 3%".

Серед позитивних моментів Moody's відзначає, що на початку 2011 року темпи зростання економіки були сильними, а відновлення економіки було майже самодостатнім. До того ж, значним було зростання кількості робочих місць, рівень безробіття падав, а доходи і витрати споживачів росли.

Серед негативних факторів аналітики наводять землетрус в Японії, який завдав серйозної шкоди економіці цієї весни, і проблеми з підвищенням стелі держборгу США.

Боргові проблеми, які проявилися навесні і влітку цього року, похитнули ділову довіру, а також довіру споживачів і інвесторів до економіки США, говориться в доповіді агентства.

Аналітики відзначають, що довіра, "досить крихка" після політичних дискусій у Вашингтоні.

Як відомо, недавно Standard & Poor's вперше в історії знизило кредитний рейтинг США з рівня ААА до АА + з "негативним" прогнозом. При цьому агентства Moody's, і Fitch попередили про можливість зниження рейтингу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!