США ввели нові санкції проти Білорусі

П'ятниця, 12 серпня 2011, 11:32

США ввели додаткові економічні санкції відносно Білорусі.

Про це 11 серпня повідомило агентство "РИА Новости" з посиланням на заяву офіційного представник держдепартаменту США Вікторії Нуланд.

"США ввели додаткові економічні санкції проти чотирьох державних підприємств Білорусі. Санкції є відповіддю на триваюче утримання політичних в'язнів, придушення політичних активістів, журналістів та представників громадянського суспільства", - заявила Нуланд.

На сайті Держдепартаменту уточнюється, що санкції вводяться проти компаній, яку контролює держконцерн "Белнефтехим" - виробника добрив "Гродно Азот", виробника автомобільних шин ВАТ "Белшина", нафтопереробника "Нафтан" і виробника волокон ВАТ "Гродно Хімволокно".

Реклама:

"Ці нові санкції доповнюють обмеження на поїздки, заморожування активів і санкції, введені 31 січня. Вони націлені на відповідальних за репресії в Білорусі. Вони не призначені для того, щоб заподіяти шкоду народу Білорусі. Ми повторюємо наш заклик до білоруського уряду звільнити всіх політв'язнів негайно і без попередніх умов", - сказала Нуланд.

Білоруська опозиція організувала в Мінську несанкціоновану акцію протесту після того, як було оголошено про перемогу на президентських виборах 19 грудня діючого лідера Олександра Лукашенка.

Влада затримала сотні учасників акції, включаючи опозиційних кандидатів у президенти, що було піддано рішучого осуду з боку Євросоюзу і США, які заявили про намір застосувати санкції проти Мінська в якості відповіді.

США 31 січня ввели односторонні санкції відносно ряду білоруських компаній, а також розширили список громадян Білорусі, яким заборонено в'їзд до Сполучених Штатів.

Зокрема, США припинили дію документа, що дозволяє американським громадянам здійснювати операції з ВАТ "Лакокраска" і ВАТ "Полоцьк Скловолокно", також належать "Белнефтехиму".

Також США значно розширили список білоруських чиновників, яким заборонено в'їзд в країну, однак їхні імена названі не були.

Представники адміністрації США не раз попереджали, що список санкцій буде розширюватися, поки влада Білорусі не відпустить всіх політв'язнів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!