"Київавтодор" знесе Русанівські сади заради моста

П'ятниця, 12 серпня 2011, 10:44

"Київавтодор" почне 15 серпня знесення перших 43 ділянок Русанівських садів заради будівництва Подільсько-Воскресенського мосту.

У першому кварталі більшість садівників вже з'їхали, повідомляє ТСН.

Заступник директора дирекції будівництва дорожньо-транспортних конструкцій "Київавтодору" Микола Васильцов повідомив: "З 15 серпня почнемо знесення 43 ділянок. Їх господарі погодилися на компенсацію і вже з'їхали. Всього вже погодилися на переїзд 176 садівників. Згідно з проектом, відселити потрібно 265 ділянок".

За його словами, в першу чергу під відселення потрапили будови на 25-й і 26-й лініях.

Реклама:

Зі слів ж дачників, спочатку вони думали, що міст піде в обхід садів, але зараз зрозуміли, що все одно виселять.

Один з жителів 26-ї лінії розповів, що довго не погоджувався на відселення, поки йому не запропонували 600 тисяч доларів.

Водночас, мешканці будинків, що потрапляють під знесення у другій черзі, поки з'їжджати не поспішають.

Начальник ділянки, де буде поселено дачників, Костянтин Семирозум повідомив, що посеред селища буде озеро, воду в яке будуть закачувати дві колонки.

"Ми будуємо п'ять варіантів будинків залежно від площі - на 30, 40, 50, 70 і 100 "квадратів", всі будівлі одноповерхові, - повідомив він. - Зараз закінчуємо прокладати комунікації, заливаємо фундамент будинків".

Зі слів будівельників, дачні будинки розраховані на температуру до мінус п'яти градусів, тому мешканцям самостійно доведеться утеплювати стіни. Всього підготують "під ключ" 102 ділянки.

Як повідомлялося, навесні Верховна рада прийняла закон про відчуження приватних земель для громадських потреб, і процедура відселення набагато спростилася.

Тепер ділянка проходить незалежну оцінку: якщо господар з сумою не згоден, то суддя встановлює розмір компенсації.

Нагадаємо, будівництво Подільського моста почалося в грудні 2003 року, але з 2007 року роботи було припинено через відсутність фінансування. Міст має розвантажити мости Патона, Метро, Південний та Московський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!