Тігіпко отримав від залізниці контракти на 400 мільйонів

Четвер, 11 серпня 2011, 13:34

"Донецька залізниця" уклала угоду з ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" на придбання двох електропоїздів за 399,99 мільйона гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Двосистемні дев'ятивагонні електропоїзди для міжрегіональних пасажирських перевезень мають бути поставлені до 31 травня 2012 року, по початку "Євро-2012".

Згідно з технічним завданням, кожен поїзд повинен мати не менше 643 сидячих місць першого і другого класів.

Реклама:

Крісла повинні бути обладнанні розетками з напругою 220 В змінного струму для підключення переносних комп'ютерів та іншого слабострумного обладнання.

Вагони електропоїзда повинні бути обладнані системою вентиляції та кондиціонування повітря, з функцією: охолодження повітря в літній період та обігріву в зимовий період.

Місця для пасажирів-інвалідів повинні бути оснащені пристосуванням легкого та надійного кріплення інвалідної коляски.

Вагон для перевезення пасажирів-інвалідів повинен мати туалет, пристосований для користування інвалідами.

Повинно бути забезпечено 12 місць для пасажирів-інвалідів, місця для розташування 12 колясок, та 2 місця для перевезення пасажирів-інвалідів безпосередньо в колясці.

В тендері також приймало участь ТОВ "Харківський вагонобудівний завод", чия пропозиція у розмірі 522 мільйони гривень значно перевищила ціну компанії-переможця.

Компанія належить дніпропетровській фірмі "Юнікон".

Бізнес-група віце-прем'єра Сергія Тігіпко володіє 23% акцій Крюківського заводу через ЗАТ "Холдингова компанiя "Теко-Днiпрометиз".

В 2008 році цей завод увійшов в машинобудівельний холдинг, створений на базі підприємств Тігіпко та групи "Приват" Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Нагадаємо, цього тижня стало відомо, що "Крюковський вагоноремнонтий завод" виготовить вагон-гараж вартістю 12 мільйонів гривень для перевезення автомобілів президента Віктора Януковича.

Наприкінці 2010 року Крюківський завод уклав угоду на постачання двох електропоїздів "Південній залізниці" на суму 303 мільйони гривень, або 166 мільйонів гривень за один.

2010 року віце-прем'єр з "Євро-2012" Борис Колесніков пролобіював закупівлю 10 корейських електропоїздів Hyundai вартістю 24 мільйони євро за один, або близько 270 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: