Росія готує нові мита на експорт нафти та пального

Четвер, 11 серпня 2011, 09:13

Російська влада планує запустити нову схему розрахунку експортних мит на нафту і нафтопродукти з 1 жовтня.

До цих пір неясно, якою буде ставка на бензини, повідомило Reuters джерело, що бере участь у підготовці документів для погодження в уряді РФ.

Новий порядок оподаткування знизить експортне мито на нафту і підвищить на темні нафтопродукти.

"Якщо не буде зауважень (від уряду), то сама постанова може вступити в силу з 1 вересня, відповідно, мита за новими ставками будуть розраховуватися з 1 жовтня", - сказало джерело, близьке до кабінету РФ.

Реклама:

За його словами, остаточне рішення про нову формулу буде прийнято до кінця серпня; після того, як в липні глава уряду РФ Володимир Путін закликав підлеглих прискорити зміну оподаткування нафтової галузі чиновники зацікавлені узгодити всі питання якомога швидше.

Останнє слово - за віце-прем'єром Ігорем Сечіним і міністром фінансів РФ Олексієм Кудріним, додало джерело.

Співрозмовник також сказав, що "60-66" - єдина податкова новація в нафтовій сфері, обговорювана кабінетом РФ - ніякі інші схеми профільними відомствами зараз не розглядаються.

Обговорюваний з початку 2011 року новий режим передбачає зниження у формулі розрахунку експортного мита на нафту поправочного коефіцієнта - до 0,60 з 0,65 і одночасне доведення вивізних ставок на нафтопродукти всіх сортів до 66 відсотків від нафтового мита.

За словами джерела, зараз головне питання полягає в тому, який коефіцієнт буде застосовуватися в новій системі для експортного мита на прямогонний і товарні бензини.

У травні 2011 року російська влада почала боротьбу з паливним дефіцитом і високими цінами на бензин на внутрішньому ринку РФ, ввівши загороджувальне експортне мито на цей вид палива у розмірі 90 відсотків від нафтової ставки.

Загороджувальне мито на автобензини діє і в серпні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!