Медведєв i Янукович поговорять про інвестиції і флот

Середа, 10 серпня 2011, 15:44

Виконання двосторонніх домовленостей, зокрема, в енергетицi, а також правовi аспекти перебування Чорноморського флоту в Криму будуть на порядку денному переговорiв президента РФ Дмитра Медведєва та його українського колеги Вiктора Януковича, якi зустрiнуться в четвер у Сочi.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" із посиланням на джерело у Кремлі.

"Очiкується, що президенти Росiї i України обговорять перебiг виконання наявних домовленостей щодо реалiзацiї великих проектiв у рiзних галузях - в енергетицi, зокрема атомнiй, в торгiвлi, у сферi космосу, авiацiї, суднобудування, транспорту, сiльського господарства, вiйськово-технiчного спiвробiтництва", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому прiоритетну увагу передбачається придiлити перспективам розширення торговельно-економiчних зв'язкiв.

Реклама:

У Кремлi нагадали, що за перше пiврiччя 2011 року товарообiг двох країн збiльшився бiльш нiж наполовину, i до кiнця року може наблизитися до позначки 50 млрд. доларів.

"Важливою темою переговорiв може стати тематика створення сприятливого середовища для бiзнес-структур двох країн, вирiшення проблемних питань iнвестицiйного спiвробiтництва", - додав чиновник.

За його словами, очiкується, що в полi зору президентiв перебуватимуть питання змiцнення договiрно-правової бази перебування Чорноморського флоту РФ на територiї України, а також рiзнi аспекти двостороннього спiвробiтництва у культурно-гуманiтарнiй сферi.

Крiм того, за словами співрозмовника агентства, пiд час чергового росiйсько-українського самiту передбачається обговорити широкий спектр найактуальнiших питань двостороннього та регiонального порядку денного: значну увагу заплановано придiлити iнтеграцiйним процесам, якi вiдбуваються на теренах СНД за участю Росiї та Українi.

Передбачається, що буде порушена тематика Митного союзу i Єдиного економiчного простору Росiї, Бiлорусi i Казахстану.

Заплановано, що президенти також розглянуть тематику пiдготовки Другого росiйсько-українського мiжрегiонального економiчного форуму та реалiзацiю планiв щодо створення для громадян двох держав бiльш комфортних умов пiд час перетину кордону.

У Кремлi розраховують, що самiт у Сочi "стане важливим етапом пiдготовки до чергового засiдання Росiйсько-української мiждержавної комiсiї".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!