Коломойський додав датського авіаперевізника до своєї "імперії"

Понеділок, 1 серпня 2011, 14:52

Кіпрська компанія Mansvell Enterprises Ltd., підконтрольна бізнесменові Ігорю Коломойському, придбала за 31,27 млн. доларів понад 110 млн. акцій додаткової емісії датського авіаперевізника Cimber Sterling.

Інвестор уже здійснив оплату за частку в статутному капіталі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Cimber Sterling.

"Mansvell Enterprises Ltd. 1 серпня 2011 року придбала 110,5 млн. акцій Cimber Sterling. Тепер Mansvell Enterprises володіє приблизно 70,8% статутного капіталу і, отже, отримала контроль над компанією", - ідеться у повідомленні Mansvell, яке цитує прес-служба Cimber Sterling.

"Відповідно до закону про торгівлю цінними паперами, Mansvell Enterprises зобов'язана зробити пропозицію іншим акціонерам про викуп протягом чотирьох тижнів, якщо тільки Mansvell Enterprises не отримає спеціального виключення з боку датської фінансової влади", - наголосили у прес-службі.

Реклама:

Як повідомлялося раніше з посиланням на данське видання Borsen, Ігор Коломойський вів переговори про придбання датської бюджетної авіакомпанії Cimber Sterling через підконтрольну його структурам шведську Skyways.

Mansvell раніше обіцяв залишити частину акцій перевізника на біржі.

Фінансово-промислова група "Приват", співвласником якої є Коломойський, вже контролює українського перевізника "Дніпроавіа" через ТОВ "Галтера", а також опосередковано володіє часткою в авіакомпанії "АероСвіт", яка, в свою чергу, контролює "Донбасаеро".

За неофіційними даними, до сфери впливу групи також належить авіакомпанія Windrose.

Авіакомпанія Cimber Sterling створена в 1950 році. Виконує польоти до європейських країн.

Флот перевізника складається з трьох ATR-42, чотирьох ATR-72, 13 CRJ 200LR і шести Boeing 737-700.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!