Друзі Путіна виведуть Фірташа на хімічний ринок Росії

Понеділок, 1 серпня 2011, 09:09

Дмитро Фірташ знайшов партнерів для розвитку хімічного бізнесу в Росії.

Він купує компанію "Міндобрива" спільно з давніми знайомими прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна - Борисом і Аркадієм Ротенбергами, пише газета "Комерсант-Україна".

У п'ятницю бізнесмен вже отримав дозвіл російських антимонопольних органів на операцію вартістю не менше 1,12 млрд. доларів.

Федеральна антимонопольна служба Росії схвалила клопотання кіпрської Lagus Management Ltd про "придбання прав, що дозволяють визначати умови здійснення підприємницької діяльності ВАТ "Міндобрива" (Россошь)".

Реклама:

Lagus купує 100% акцій кіпрської Yaibera Holdings Ltd, яка володіє 79,41% голосуючих акцій "Міндобрива" (решта акціонерів невідомі).

Хто є бенефіціаром Lagus, у службі не уточнюють. Але джерело, знайоме з ходом підготовки угоди, стверджує, що кіпрська компанія - структура співвласника RosUkrEnergo Дмитра Фірташа, який купує "Міндобрива" "разом з партнерами".

Топ-менеджери низки російських хімічних компаній пояснили, що партнерами виступають Борис та Аркадій Ротенберг.

Їх представник підтвердив, що підприємці "ведуть переговори про придбання низки активів у цьому секторі, у тому числі россошанських "Міндобрив".

Один з найбільших незалежних виробників мінеральних добрив в РФ "Міндобрива" випускає аміак (річна потужність виробництва підприємства - 1 млн. тонн), аміачну селітру (500 тис. тонн), нітроамофоску (1,1 млн. тонн) і азотну кислоту (750 тис. тонн).

Одним з основних співвласників компанії вважається підприємець Алекс Ровт, за неофіційними даними, його партнер - сенатор РФ Микола Ольшанський.

Ще 37,7% акцій Yaibera Holdings належить норвезькій Yara International.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: