Рада скасувала перевірки фізосіб-підприємців

П'ятниця, 8 липня 2011, 20:08

Верховна рада скасувала фактичнi перевiрки податкових органiв для фiзичних осiб-пiдприємцiв, не зареєстрованих платниками ПДВ.

Також Рада скасувала перевірки юридичних осiб, якi перебувають на спрощенiй системi та застосовують ставку єдиного податку 10% до набуття чинностi закону про спрощену систему оподаткування.

Вiдповiднi змiни до Податкового кодексу передбачено законом "Про внесення змiн до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актiв" № 8217.

Закон також встановлює мораторiй на здiйснення державного нагляду (контролю) з боку органiв державної влади та органiв мiсцевого самоврядування  до введення спрощеної системи оподаткування.

Реклама:

Дозволяється тiльки здiйснювати позаплановi перевiрки щодо дотриманням санiтарних вимог i на пiдставi скарг споживачiв.

Як повiдомлялося, законом "Про внесення змiн до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актiв", Верховна рада врегулювала проблемнi питання, що виникли в першi пiвроку застосування кодексу.

Рада 16 червня 2011 року прийняла за основу урядовий законопроект "Про внесення змiн до Податкового кодексу України та деяких iнших законодавчих актiв України (про спрощену систему оподаткування, облiку та звiтностi суб'єктiв малого пiдприємництва)".

Наразi щодо спрощеної системи оподаткування до внесення вiдповiдних змiн до Податкового кодексу, який набув чинностi з 1 сiчня 2011 року, продовжує дiяти указ президента "Про спрощену систему оподаткування, облiку та звiтностi суб'єктiв малого пiдприємництва" № 727/98 вiд 3 липня 1998 року.

Крiм того, iз 1 квiтня 2011 року року згідно з Податковим кодексом, який регулює оподаткування прибутку пiдприємств, зокрема, введено заборону юрособам вiдносити закупiвлi товарiв i послуг у "спрощенцiв"-фiзосiб на валовi витрати при визначеннi об'єкта обкладення податком на прибуток, тобто фактично обкладати їх за ставкою податку на прибуток.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: