Азаров хоче продати "трубу" зовсім випадково - Литвин

П'ятниця, 8 липня 2011, 10:58

Норма, яка передбачає можливість продажу газотранспортної системи, потрапила в закон про гарантії виконань рішень суду випадково.

Таку думку висловив голова Верховної ради Володимир Литвин в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

За його словами, цей законопроект "пов'язаний з рішенням Європейського суду з прав людини, який зобов'язав виконати відповідні законодавчі акти".

"В цьому відношенні уряд відреагував дуже оперативно і вніс відповідний законопроект. Необхідність його очевидна, за винятком заключних положень", - зазначив Литвин.

Реклама:

За його словами, у законопроекті пропонується секвестровати близько півтора десятка законів - призупинити і дати право Кабміну на свій розсуд виконувати ті чи інші закони, виходячи з економічних можливостей держави.

"Думаю, норма про газову трубу потрапила туди зовсім випадково", - зазначив Литвин.

"Тому не можна виносити це питання на розгляд, не провівши ґрунтовної дискусії і не сказавши публічно: давайте приймемо закон без цих заключних положень, а потім Кабмін, якщо буде наполягати, нехай внесе їх публічно у вигляді окремого законопроекту", - вважає спікер.

За його словами, "те, що пропонується, м'яко кажучи, непорядно по відношенню до наших людей, коли ми начебто приймаємо закон з красивою назвою, а в ньому є "сюрпризи" і пастки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!