Україна розраховує видобути сотню тонн урану до кінця року

Четвер, 7 липня 2011, 12:44

Україна має намір до кінця 2011 року отримати до 99 тонн концентрату природного урану з руди, що видобувається на Новокостянтинівському родовищі у Кіровоградській області.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Згідно з повідомленням, для досягнення таких показників обсяг видобутку руди на родовищі до кінця року має сягнути 75 тис. тонн.

При цьому у міністерстві упевнені, що подальша реалізація програми "Ядерне паливо" дозволить Україні бути повністю незалежною від постачань ядерного палива, уранового концентрату та цирконієвої продукції, починаючи з 2020 року.

Реклама:

Як повідомлялося, наприкінці червня державне підприємство "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" почало дослідно-промисловий видобуток уранової руди на Новокостянтинівському родовищі.

Експлуатаційні запаси Новокостянтинівського родовища уранових руд складають близько 100 тис. тонн природного урану.

На початку березня 2011 року "СхідГЗК" представив проект техніко-економічного обґрунтування промислового освоєння Новокостянтинівки загальною вартістю 6,5 млрд. гривень.

В якості основного джерела фінансування передбачається залучення позабюджетних коштів у вигляді банківських кредитів, а також власні кошти підприємства, отримані в ході реалізації проекту.

Документ передбачає вихід на проектну потужність родовища з видобутку 2,5 тис. тонн урану протягом п'яти років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!