"Податкові" штрафи зросли в десятки разів

Понеділок, 4 липня 2011, 13:31

Закінчився термін дії норми Податкового кодексу щодо застосування штрафних санкцій у розмірі 1 гривні, які були встановлені з 1 січня по 30 червня 2011 року.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Державної податкової служби.

"З 1 липня 2011 року набуває чинності ст.119 Податкового кодексу, згідно з якою за неподання або порушення порядку надання платником податків інформації для формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, передбаченого цим Кодексом, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 85 гривень", - ідеться у повідомленні відомства.

Ті ж дії, вчинені платником податків, до якого протягом року був застосований штраф за таке ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень.

Реклама:

ДПСУ також звертає увагу, що згідно п.70.7 ст.70 Податкового кодексу фізичні особи-платники податків зобов'язані подавати органам ДПСУ відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки або повідомлення (зміна прізвища, імені, по батькові, дати народження, місця проживання тощо).

Такі зміни подаються протягом місяця з дня їх виникнення шляхом подання відповідної заяви за формою і в порядку, визначеному центральним органом Державної податкової служби, зазначається в повідомленні.

"Шановні громадяни, будьте пильні та уважні! У разі виникнення питань звертайтесь до податкових інспекцій за місцем реєстрації", - підкреслюють у відомстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: