Янукович вимагає терміново дозволити приватизувати ГТС і скасувати пільги

Понеділок, 4 липня 2011, 12:56

Президент Віктор Янукович вимагає розглянути цього тижня у Верховній раді скандальний законопроект №7562.

Про це заявив представник президента у ВР Юрій Мірошниченко на засіданні погоджувальної ради фракцій у понеділок, повідомляє DT.UA.

Законопроект №7562 "Про гарантії держави виконання рішень суду" не відповідає своїй назві і передбачає фактичне скасування більшості пільг для багатьох категорій громадян, а також дозволяє Кабміну приватизувати об'єкти, раніше заборонені до приватизації тощо, нагадує видання.

Зокрема, законопроект передбачає внесення змін до 17 чинних законів.

Реклама:

При цьому зміни лише чотири закони мають стосунок до предмету законопроекту - забезпечення виконання судових рішень.

Згідно з текстом документа, соціальні виплати та пільги чорнобильців, афганців, ветеранів та інвалідів війни, міліціонерів, шахтарів, медиків і вчителів відтепер будуть регулюватися не законами, прийнятими Верховною радою, а Кабінетом міністрів у ручному режимі, що прямо суперечить чинній Конституції.

При цьому у законопроекті вказується, що порядок і розмір виплат щорічно встановлюється Кабміном з урахуванням реальних фінансових можливостей держави.

Це означає, що уряд може відмовити пільговим категоріям громадян у соціальній допомозі, якщо вирішить, що в бюджеті на це немає грошей.

Також законопроектом пропонується внести зміни до статті 7 закону "Про трубопровідний транспорт".

Ця стаття в її нинішній редакції забороняє реорганізацію та приватизацію державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту (МТТ), а також забороняє відчуження і будь-які маніпуляції з основними фондами та акціями державних підприємств МТТ, НАК "Нафтогаз України", дочірніх та заснованих нею підприємств і газосховищ.

Запропонованими змінами передбачається наділити Кабінет міністрів повноваженнями визначати перелік підприємств, на які поширюється дія статті 7 закону "Про трубопровідний транспорт".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!