Ахметов продасть "Укртрансгазу" труб на мільярд

Вівторок, 26 липня 2011, 11:29

ТОВ "Метінвест Холдинг" перемогло в тендері "Укртрансгазу", дочірньої компанії "Нафтогазу", на постачання сталевих труб із зовнішнім антикорозійним покриттям на суму 911,12 мільйона гривень.

Згідно оголошенням про результати тендеру, "Укртрансгаз" підписав з "Метінвестом" договір на постачання сталевих труб Ду-1020 (78 тонн) і Ду-1420 (33,236 тисячі тонн) 22 липня, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідно до тендерної документації, одержувачем труб виступить управління магістральних газопроводів "Черкаситрансгаз" для виконання робіт у Київській, Черкаській та Вінницькій областях.

Як повідомлялося, Україна 19 липня офіційно оголосила про початок першого етапу реконструкції магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Реклама:

Спочатку роботи будуть проводитися за власні кошти НАК, надалі планується залучати кредити у міжнародних фінансових організацій.

Модернізація і реконструкція газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород передбачає реконструкцію лінійної частини газопроводу з допоміжними об'єктами, модернізацію двох компресорних станцій, систем лінійної телемеханіки та зв'язку.

За даними "Укртрансгазу", проект модернізації розрахований на дев'ять років, у тому числі перша черга - на три роки.

Обсяг інвестицій на реалізацію першої черги реконструкції складе 538,870 мільйона доларів, у тому числі власні кошти - 230, 87 мільйона доларів, кредитні кошти - 308 мільйонів доларів.

Кредитні кошти мають бути виділені Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком.

Обидва банки виділять по 154 мвльйони доларів. Рішення про виділення кредитних коштів МФО може бути прийнято вже в 2011 році.

Протяжність магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород по території України становить 1160 км, його пропускна здатність - 27,9 мільярда кубометрів газу на рік.

На українській ділянці цього трубопроводу знаходяться дев'ять компресорних станцій. Діаметр трубопроводу становить 1420 мм.

Систему магістральних газопроводів і підземних сховищ газу країни експлуатує "Укртрансгаз", дочірня компанія НАК "Нафтогаз Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!