Фондові індекси показали змішану динаміку

Середа, 20 липня 2011, 19:19
Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували змішану динаміку.

Індекс ПФТС виріс на 0,23%, до рівня 899,54 пункту, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", опустився на 0,41%, опинившись на рівні 2328,74 пункту, передає Fundmarket.

За словами аналітика ІК "Велес Капітал" Леоніда Майденко, можливий технічний дефолт в США, про який вже багато говориться принесе, а точніше спровокує-ріст процентних ставок, параліч державної влади, апофеозом всього цього буде не менш жорстка  фінансова криза, яка торкнеться всього світу.

З цієї причини, не підняття планки державного боргу США, загрожує непередбачуваними наслідками для всієї світової економіки і ці наслідки можуть бути катастрофічними.

Значить виходу іншого на даний момент немає, підняття стелі держборгу дасть виграш у часі, проте не вирішить проблему в цілому.

Реклама:

На закордонних майданчиках переважав зростання.

Російські фондові індекси практично всю сесію трималися в легкому плюсі ​​без значних змін, а до більш активних дій учасників ринку в четвер зможуть підштовхнути підсумки наради лідерів ЄС, присвячені грецького питання.

Уолл-стріт відкрилася підвищенням в середу, так як сильні корпоративні звіти, включаючи Apple Inc, зміцнюють відчуття, що компанії відчувають себе добре, незважаючи на недавнє ослаблення економіки.

Dow Jones виріс на 0,02 відсотка до 12.589,32 пункту, індекс Standard & Poor's 500 піднявся на 0,25 відсотка до 1.330,01 пункту, індекс Nasdaq Composite піднявся на 0,32 відсотка до 2.835,49 пункту.

Днями президент Барак Обама виступив із сенсаційною заявою. Він сказав, що в серпні США може не вистачити грошей на виплати пенсій.

Якщо це станеться, то Америка фактично оголосить дефолт. Рейтингові агентства тут же кинулися переглядати рейтинг американської економіки.

З іншого боку, Греція, Португалія та Італія тягнуть європейську економіку на дно.

Чи варто боятися другої, ще більш серйозної хвилі кризи? Чим можливий дефолт США загрожує українцям? І в чому тримати заощадження на випадок фінансового апокаліпсису?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!