Ринки Європи недорахувались 10 мільярдів

Вівторок, 19 липня 2011, 18:58

На європейських ринках накопичується величезний обсяг відстрочених IPO через високу волатильність і розчарування інвесторів результатами останніх лістингів.

За перше півріччя обсяг портфеля розміщень, що не відбулися, досяг 10 мільярдів доларів, передає Bfm.ru.

Банківські експерти кажуть, що реальний показник ще вищий, оскільки багато компаній ще до будь-яких оголошень відмовляються від своїх планів після попередніх переговорів з інвесторами.

У понеділок про скасування IPO оголосив черговий емітент - спеціалізована фінансова компанія Astraea Capital, яка замість лістингу на альтернативному майданчику AIM Лондонської фондової біржі (LSE) тепер націлюється на приватні джерела фінансування.

Реклама:

І хоча на ринку IPO в Європі вже вишикувалася ціла черга компаній - за оцінками експертів банку JPMorgan, обсяг очікуваних розміщень досягає 30 мільярдів доларів, - банкіри побоюються, що активність цього сектора в другому півріччі впаде, якщо настрої інвесторів істотно не покращаться.

Труднощі з IPO є і в США, і в Азії, але особливо складна ситуація складається в цьому році в Європі.

У загальносвітовому обсязі відкладених IPO за перші шість місяців року на Європу припадало 9,4 мільярда доларів. Згідно статистиці Dealogic, це найгірший піврічний результат, щонайменше, з 2005 року.

Вересень - традиційно перше вдале вікно для IPO після літнього затишшя - цього року очікується незвично млявим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!