На безпеку українських АЕС необхідно 1,2 мільярда євро

Вівторок, 19 липня 2011, 18:47

Національна комісія регулювання електроенергетики готова передбачити в тарифі НАЕК "Енергоатом" кошти на виконання "Комплексної програми підвищення безпеки АЕС".

Про це повідомив перший заступник гендиректора відокремленого підрозділу "Атомпроектінжиніринг" НАЕК Геннадій Сазонов в ході громадських слухань у Києві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За оцінками компанії, загальна вартість усіх заходів з підвищення безпеки становить близько 1,18 мільярда євро. Термін впровадження програми - 7 років.

"Енергоатом" у 2010 році розпочав виконання програми за рахунок власних коштів, проте в подальшому для її реалізації буде потрібно залучення кредитів.

Реклама:

За словами Сазонова, Європейський банк реконструкції та розвитку і Євратом готові надати кредит "Енергоатому" на суму до 70% від загальної вартості програми під державні гарантії.

"Енергоатом" розраховує залучити ці кошти до середини 2012 року.

Сазонов підкреслив, що ЄБРР готовий надати кредит під невеликий відсоток і на тривалий період, завдяки цьому оптова ціна електроенергії зміниться незначно.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13835 тис. МВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: