Ахметов об'єднав два банки

Понеділок, 18 липня 2011, 12:02

Перший український міжнародний банк приєднав до себе Донгорбанк.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу ПУМБ.

"16 липня 2011 року відбулося об'єднання ПУМБ і Донгорбанку. Банки об'єднали баланси та мережі відділень, і з 18 липня банк почав роботу під спільним брендом ПУМБ. Таким чином, процес операційного злиття ПУМБ та Донгорбанку, що почався восени минулого року, успішно завершений", - вказується в прес-релізі.

У ньому також зазначається, що 15 липня загальні збори акціонерів ПУМБ ухвалили рішення про збільшення статутного капіталу та емісії акцій в обсязі зареєстрованого статутного капіталу Донгорбанку.

Реклама:

Акціонери також затвердили порядок та умови обміну акцій ПУМБ на акції Донгорбанку.

"Банки об'єднали баланси та затвердили передавальний акт. Це означає, що діяльність Донгорбанку як фінансової установи надалі не здійснюється і починається процес обміну акцій та реєстрацію статуту ПУМБ як банку-правонаступника", - підкреслюється в прес-релізі.

За даними банку, за рахунок об'єднання ПУМБ розширив мережу філій та відділень з 135 до 171, а власний банкоматний парк - з 649 до 851 одиниць.

"До моменту об'єднання була розроблена нова лінійка продуктів і тарифна сітка, а також здійснено приведення роботи головних офісів та мережі відділень до єдиних стандартів бізнесу. Завдяки збільшенню капіталізації, банк зможе підвищити кредитні ліміти для клієнтів", - відзначає прес-служба.

У прес-релізі також вказується, що об'єднаний банк увійшов до десятки найбільших фінінститутів України за основними фінансовими показниками.

Активи кредитно-фінансової установи на момент об'єднання склали 25,4 млрд. гривень, капітал - 3,7 млрд. гривень.

Кредитний портфель юридичних осіб нараховує 13,8 млрд. гривень, а фізичних осіб - 4,6 млрд. гривень.

Як повідомлялося, банки групи СКМ (ПУМБ, Донгорбанк і "Банк Ренесанс Капітал") мають намір до початку 2015 року збільшити частку на ринку за розміром активів більш ніж до 5%.

ПУМБ заснований в 1991 році. Його найбільшим акціонером є ТОВ "СКМ Фінанс" (89,87%).

До групи СКМ, яка є найбільшою фінансово-промисловою групою країни, входять компанії "Метінвест Холдинг", ДТЕК, телекомунікаційна група Vega, "Сьогодні Мультимедіа", ТРК "Україна", "ЕСТА Холдинг", "Український Рітейл", НПК "Гірські машини" та інші.

100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: