Україна заборонила імпорт овочів з ЄС

Понеділок, 11 липня 2011, 10:27

Україна тимчасово заборонила імпорт із країн Євросоюзу деяких продуктів рослинного походження без надання офіційного документа про проведення дослідження на наявність бактерії групи кишкової палички.

У список заборонених продуктів віднесені картопля, помідори, цибуля, капуста, морква, буряк, огірки, бобові та деякі інші.

Про це повідомили в Дерветфітослужбі України, передає "ЛІГАБізнесінформ".

Документ про проведення дослідження на наявність бактерії групи кишкової палички повинен видавати уповноважений орган країни-експортера, або овочі повинні досліджуватися в державних лабораторіях ветеринарної медицини.

Реклама:

Таке рішення ухвалене Міністерством аграрної політики і продовольства України та Головною державною інспекцією з карантину рослин з метою попередження ввезення на територію України небезпечних продуктів рослинного походження.

Як повідомлялося, внаслідок спалаху захворювань на гостру кишкову інфекцію в країнах ЄС, особливо в Німеччині, від якої менш ніж за місяць захворіло понад 2000 осіб і померло більше 40, під підозру потрапили огірки, помідори і листя салату.

Трохи пізніше в "чорний" список потрапили проросле насіння різних овочевих культур, які використовуються при приготуванні салатів.

17 червня влада землі Гессен у Німеччині повідомила, що небезпечна кишкова паличка такого ж штаму, який викликав спалах захворювань в Німеччині, виявлена ​​в пробах води з струмка Ерленбах в місті Франкфурт-на-Майні.

Струмок протікає в безпосередній близькості від однієї з ферм, де вирощувався салат, на листі якого раніше були виявлені небезпечні бактерії.

6 липня ЄС повідомив, що вилучає з ринку і тимчасово забороняє імпорт певних видів насіння з Єгипту після того, як був виявлений зв'язок єгипетського насіння бобової  дрібнонасіннєвої культури з виникненням у травні цього року в Північній Німеччині епідемії кишкової інфекції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!