Корупцією тимчасово займатиметься Мін'юст та СБУ

Середа, 8 червня 2011, 15:39

До створення в Україні спеціального органу по боротьбі з корупцією його функції буде виконувати Міністерство юстиції та Служба безпеки.

Про це повідомив президент Віктор Янукович, передає "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про можливості закону про засади запобігання та протидії корупції, на засіданні Національного антикорупційного комітету в середу глава держави зазначив, що цей закон дає право президенту на створення спеціального, уповноваженого органу по боротьбі з корупцією.

"Закон дає главі держави право створити спеціальний уповноважений орган з питань антикорупційної політики. Цей орган координуватиме реалізацію органами виконавчої влади антикорупційної стратегії, яку визначить президент", - сказав він.

Реклама:

"Зараз до створення спеціального уповноваженого органу з питань антикорупційної політики його функції буде виконувати Міністерство юстиції України із залученням можливостей Служби безпеки України ", - продовжив Янукович.

Янукович підкреслив, що цей захід є тимчасовим і продиктована вимогами негайної реалізації відповідних положень антикорупційного закону.

Крім того, президент звернувся з проханням до міністра юстиції Олександра Лавриновича і голови СБУ Валерія Хорошковського запропонувати першочергові заходи з розробки необхідних нормативно-правових актів, які стануть частиною антикорупційної стратегії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!