У "Газпромі" не знають про продовження газових переговорів

Середа, 8 червня 2011, 12:41

Українсько-російський діалог з газових питань, найімовірніше, не був продовжений після офіційного завершення переговорів на рівні прем'єр-міністрів України Миколи Азарова і Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє Радіо "Свобода" із посиланням на співробітника прес-служби "Газпрому" Тетяну Голубович.

"Якби у нас була інформація про зустрічі керівництва "Газпрому" з міністром Бойком або з головою "Нафтогазу", ми би прес-реліз випустили, а зараз нічого не випускаємо і не плануємо. Що ж до вищого рівня, то це тільки уряд може відповісти", - сказала вона.

Як повідомлялося, напередодні на підсумковій прес-конференції в Москві український прем'єр висловив сподівання, що переговори будуть продовжені на рівні експертів.

Реклама:

"Попри те, що, за оцінками російської сторони, угоди про постачання газу дуже хороші, наші сусіди отримують газ за ціною меншою, ніж ми. Отже, щось все-таки не ідеально в цій формулі. Дуже важливо, що Володимир Володимирович погодився на цю тему предметно говорити, і я з ним згодний, що говорити мають фахівці", - сказав Азаров.

Водночас прем'єр-міністр Росії Володимир Путін висловив задоволення параметрами нинішніх газових домовленостей: "У нас контракт є, він діє. Ми розуміємо, що це, напевне, дорого. Але не ми ж створюємо умови, за яких світові ціни на енергоносії і нафту. Так складається світова кон'юнктура - з різних причин. Ми до цього непричетні. Але треба платити!"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!