Армії не вистачає коштів на День незалежності

Середа, 8 червня 2011, 12:28

Міністерство оборони має брак коштів на проведення військових парадів з нагоди 20-ї річниці незалежності.

На організацію парадів бюджетом передбачено 56 млн. гривень, однак реальний кошторис, підписаний керівниками Генштабу та департаменту фінансів Міноборони, реальна вартість параду із залученням заявленої кількості військовослужбовців і техніки становить 212,7 млн. гривень, пише газета "Комерсант-Україна".

Найбільш витратною частиною є підготовка озброєння і техніки (122 млн. гривень), придбання пально-мастильних матеріалів (72,6 млн. гривень), а також пошиття мундирів і придбання речового майна (10,7 млн. гривень).

Крім цього, до кошторису включені витрати на перевезення особового складу і техніки, харчування військовослужбовців, оплату відряджень, забезпечення зв'язком, культурно-виховну роботу і оренду місць для тренувань.

Реклама:

Найбільш масштабний парад планується провести в Києві.

Жителі столиці зможуть побачити проходження 20 парадних розрахунків (майже 2,8 тис. військовослужбовців), проїзд механізованої колони у складі 208 одиниць військової техніки.

Крім того, над Києвом повинні пролетіти 46 літаків і вертольотів.

Як повідомило джерело видання у Генеральному штабі, в умовах браку коштів на підготовку до парадів військове відомство змушене залучати кошти, призначені для фінансування збройних сил в III-IV кварталах 2011 року за програмами відновлення боєздатності, утримання, експлуатації і ремонту військової техніки, а також підготовки військ.

Співрозмовник не виключає, що організація параду за рахунок інших статей військового бюджету може призвести до падіння боєздатності армії восени та взимку цього року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: