Депутати дали "зелене світло" альтернативній енергії

П'ятниця, 3 червня 2011, 13:19

Верховна рада прийняла зміни до закону про електроенергетику відносно зобов'язань держави щодо стимулювання використання альтернативних джерел енергії.

Відповідний законопроект №8575 підтримали 295 депутатів, пише "Дзеркало тижня".

Документом, зокрема, передбачено, що держава гарантує на весь термін застосування "зеленого" тарифу закупівлю всієї електроенергії, виробленої на об'єктах електроенергетики, що використовують альтернативні джерела енергії.

До таких джерел відносяться продані за договорами безпосередньо споживачам або енергопостачальним компаніям і за встановленим "зеленим" тарифом.

Реклама:

Держава гарантує також розрахунки за таку електроенергію у повному обсязі у встановлені терміни та грошовими коштами в порядку, встановленому законом.

Прийнятий акт містить також норму, згідно з якою Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) буде забезпечувати реалізацію державної політики щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії.

Раніше, у липні 2010 року Міжнародне енергетичне агентство опублікувало оновлену дорожню карту розвитку технологій енергогенерації "Перспективи енергетичних технологій-2010". Це сценарний аналіз ключових технологій виробництва та споживання енергії на наступні 50 років.

Енергетична стратегія України на період до 2030 року стала першим національним документом, що містить прогнози структури виробництва електроенергії, плани впровадження більш ефективного і сучасного енергогенеруючого обладнання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!