"Газпром" вже готовий подати газ в обхід України

Вівторок, 28 червня 2011, 18:40 -

"Газпром" завершив випробування обладнання на компресорних станціях "Грязовецька" і "Портова" - ключових об'єктах газопроводу Nord Stream ("Північний Потік").

"Всі установки і споруди станції, що забезпечують подачу газу для заповнення "Північного потоку", готові до роботи", - йдеться в повідомленні компанії.

На компресорній станції "Портова", яка подасть газ у Nord Stream, в даний час завершені гідравлічні випробування на міцність вузла підключення, а також випробування установки підготовки газу до заповнення "Північного потоку". На вузол підключення поданий газ із магістрального газопроводу "Грязовець-Виборг".

Газопровід Nord Stream сягає 1224 кілометрів і передбачає подачу газу з Росії до Німеччини в обхід України.

Реклама:

Як повідомлялося, близько 20 мільярдів кубометрiв газу, який постачають транзитом через Україну в напрямку Чехiї та Нiмеччини, постачатимуть "Пiвнiчним потоком".

Проект "Північний потік" реалізує спільне підприємство Nord Stream AG, утворене з метою планування, будівництва і подальшої експлуатації морського газопроводу. 

Акціонерами Nord Stream AG є ВАТ "Газпром" (51%), німецькіWintershall Holding та E. On Ruhrgas (по 15,5%), нідерландськаNVNederlandse Gasunie і французька GDF Suez SA (по 9%). 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: