В МВФ майже вирішили, хто замінить Стросс-Кана

Вівторок, 28 червня 2011, 13:35

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) може вже у вівторок ухвалити рішення про призначення міністра фінансів Франції Крістін Лагард новим головою Фонду.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на The Wall Street Journal.

Лагард підтримують європейські країни. Високопоставлений представник Китаю, повідомляє The New York Times, у понеділок заявив, що Пекін також виступає на підтримку французького кандидата.

Таким чином, Лагард має на своєму боці вже понад 40% голосів у раді, тоді як її суперник - керівник Центробанку Мексики Агустін Карстенс - лише близько 12%.

США з ще 17% голосів поки публічно не висловили свою підтримку жодному з кандидатів, однак всі спостерігачі вважають, що Вашингтон також висловиться за Лагард.

Раніше МВФ оголосив, що назве ім'я нового голови організації до 30 червня. Своє засідання, на якому буде прийнято рішення, рада починає у вівторок.

Згідно із звичайною практикою, в ході обговорення члени ради прагнуть прийти до консенсусу щодо майбутнього керівника, не вдаючись до голосування.

До цих пір головою МВФ завжди ставав кандидат з Європи, головою Світового банку - американець.

Багато країн з економікою, що розвивається, неодноразово заявляли про незгоду з такою практикою призначення керівників Фонду, тим не менш, вони не змогли представити єдиного кандидата на цей пост.

Як відомо, Домінік Стросс-Кан пішов у відставку 18 травня. Причиною відставки стало звинувачення у сексуальному насильстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!