Попит на ОВДП Мінфіну залишився низьким

Вівторок, 21 червня 2011, 20:20

Міністерство фінансів у вівторок розмістило ОВДП на 109,52 мільйона гривень, зберігши за річними паперами ставку 7,95% річних, за трирічними - 10,1% річних.

На 6-місячні облігації була подана лише одна заявка під 9% річних, попит на амортизовані довгострокові облігації був відсутній, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В цілому на аукціони було подано 11 заявок, з яких було задоволено чотири.

Учасники ринку очікували збільшення активності на первинних аукціонах, так як на цей тиждень Мінфін має виплатити за раніше випущеними облігаціями 1,37 мільярда гривень, у тому числі понад 0,6 мільярда у рахунок погашення боргу.

Реклама:

У той же час уряд має достатньо коштів на рахунках - на 1 червня - 35,6 мільярда гривень, а в середині червня Мінфін додатково розмістив єврооблігації на 1,25 мільярда доларів, тому ймовірність підвищення ставок на аукціонах була близька до нуля.

Уряд планує в 2011 році розмістити ОВДП на суму 45,6 мільярда гривень.

Обсяг продажів ОВДП з початку поточного року досяг 18,1 мільярда гривень.

Крім того, з початку року уряд випустив ОВДП приблизно на 12,5 мільярда гривень в рамках капіталізації НАК "Нафтогаз Україна" і підконтрольних державі банків.

Мінфін в 2010 році продав ОВДП на суму близько 40,82 мільярда гривень.

Крім того, на початку того ж року уряд випустив облігації на суму близько 5 мільярдів гривень для капіталізації Укрексімбанку, в серпні - на 16,4 мільярда гривень для оформлення заборгованості з відшкодування податку на додану вартість, а в жовтні - на 7,4 мільярда гривень для капіталізації "Нафтогазу України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!