Суд визнав банкротом дніпропетровський "ЮТіСТ"

Вівторок, 21 червня 2011, 16:19

Господарський суд Дніпропетровської області визнав банкрутом ЗАТ "Нікопольський завод сталевих труб" ЮТіСТ " і відкрив ліквідаційну процедуру строком на рік.

Ліквідатором призначений арбітражний керуючий Олександр Зимниця, який з середини жовтня 2010 року є розпорядником майна боржника, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Справа про банкрутство "ЮТіСТ" порушено в серпні 2010 року за заявою Фонду соціального захисту інвалідів, у жовтні була введена процедура розпорядження майном, а в січні цього року суд затвердив реєстр кредиторів на загальну суму 508,06 мільйона гривень.

Комітет кредиторів сформували Укрсоцбанк і Фонд соціального захисту інвалідів. Серед інших кредиторів Укргазбанк, Сведбанк, банки "Капітал" і "Кредит Дніпро", ТОВ "Інтерпайп Україна".

Реклама:

У постанові суду йдеться, що рішення про банкрутство і початок ліквідаційної процедури було прийнято у зв'язку зі зверненням комітету кредиторів, які просили скоротити терміни процедури розпорядження майном і у зв'язку з відсутністю пропозицій щодо санації підприємства.

Як повідомлялося в кінці липня 2010 року з посиланням на голову Дніпропетровського обкому Профспілки металургів та гірників України Василя Шевченка, "ЮТіСТ" знаходився в складному фінансовому положенні і був змушений тимчасово закрити трубопрокатний цех, залишивши в роботі трубоволочильний.

Основні фонди і все майно заводу на суму 400 мільйонів гривень перебувають у заставі в Укрсоцбанку (Київ).

Спроби стягнути дебіторську заборгованість і розплатитися з банком були безуспішними.

ЗАТ "Нікопольський завод сталевих труб "ЮТіСТ" створено в 2000 році на базі ряду виробництв "Нікопольського південнотрубного заводу".

До складу заводу входять два цехи: трубопрокатний - виготовлення безшовних гарячедеформованих труб і трубоволочильного - для виготовлення безшовних холоднодеформованих труб.

Підприємство спеціалізується на випуску труб з вуглецевих і легованих марок сталі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!