Чиновники продовжують купувати VIP-авто

Вівторок, 21 червня 2011, 12:12

Київський обласний центр зайнятості при Міністерстві праці та соцполітики в серпні-вересні 2011 року має намір придбати автомобіль Toyota Camry.

Про це повідомляє портал "Дело" із посиланням на Вісник державних закупівель.

Як зазначено в оголошенні, покупка буде здійснена за рахунок коштів Фонду соцстраху на випадок безробіття.

Таким чином, чиновники Фонду витратять на покупку автомобіля не менше 30 тис. доларів (мінімальна ринкова вартість машини, яка в деяких комплектаціях досягає 50 тис. доларів).

Реклама:

Намір Фонду придбати дорогу машину йде врозріз з політикою економії в міністерствах і відомствах, яку в 2010 році проголосив прем'єр-міністр Микола Азаров, відзначає "Дело".

Як відомо, в липні 2010 року глава уряду доручив Держказначейству припинити фінансування головних розпорядників бюджетних коштів на закупівлю службових автомобілів, меблів, і на проведення ремонту в кабінетах.

Він звернувся до керівників міністерств і відомств з вимогою навіть не планувати використання коштів на придбання нових службових автомобілів.

За непослух минулої осені поплатився посадою начальник Центру сертифікації та стандартизації у Дніпропетровську, при якому для потреб Центру був придбаний автомобіль Lexus RX450h High Luxury (ціна близько 95 тис. доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!